Olipahan viikko

6A5C1C94-E10E-4DD3-88E3-0FA4117B4D17

Usein kysytään mistä nämä kaikki tavarat tulevat. Kysymättä jää minne se kaikki ylimäärääinen, kenellekään kelpaamaton menee.

Kuukauden vaihtuminen on usein takarajana asuntojen tyhjennyshommille. Vuokrasopimus purkaantuu tahi uudet omistajat ovat muuttamassa kovaa vauhtia sisälle.

Tarkkana pitää olla kuinka monta keikkaa lupaa asiakkaille tehtävän. Usein kuulen jonkun sanovan äänelläni ”kyllä me tämä saadaan vielä tehtyä.”

Tällä viikolla niitä keikkoja oli sitten neljä. Kaikki vieläpä todella työläitä. Vaikka tiedänhän minä, ettei sellaista ”ihan pikkukeikkaa” ole edes olemassa, työn määrä yllätti. Kassia ja nyssäkkää riitti loputtomiin. Jokainen työpäivä venyi. Jookainen työntekijä kesti. Ei mukinaa. Ei narinaa. Vain työntekoa.

Kyllähän yhden asunnon päivässä tyhjää, kun on tarpeeksi tekiöitä ja toisena päivänä seuraavan, mutta kolmas alkaa olla jo hankala senkin puolesta, että jossain välissä tulisi purkaa kuormaa ja upottaa tavarat jo valmiiksi täynnä oleviin varastoihin. Kaatopaikalla pitää käydä ja kierrättääkin pitäisi.

Ja sitten jossain välissä pitäisi tiskata, valmistella ja ihan myydäkin sitä tavaraa.

No, nyt on viimeinenkin keikka paketissa. Ilman meidän porukkaa: Alisa, Jyrki, Riina, Vahur ei olisi tätä hoidettu.

Sieltähän ne tavarat tulee. Osa jo unohdettuina kaappien ja komeroiden syövereistä. Kunhan ehdimme jossain kohtaa purkaa laatikot, puhdistaa tavarat ja pakata uudelleen ja kuljettaa kaupalle sekä laittaa ne esille.

Työterveisin,

Jan Lindroos
Helsinki Secondhand

Viikon työlista:

Maanantai Käpylä (kolmio ja kolme varastoa) Tiistaina Lohja (kaksi rivitaloasuntoa sekä kolme varastoa) Keskiviikkona Munkkivuori (kolmio ja kolme varastoa) Tänään torstaina yksi huone ja keittiö (ei kellaria, mutta hyvin täyteen ahdetut kaapit) Perjantai ensimmäinen päivä marraskuuta

IMG_7907

IMG_7924

IMG_7930

IMG_7931
IMG_7933

IMG_7935

IMG_7936

IMG_7941

IMG_7942

IMG_7943
IMG_7944